Vinovia

Máme ďalšie skvelé správy! Vínka z našej ponuky sa aj tento rok zúčastnili na prestížnej medzinárodnej prehliadke vín MUVINA 2024 v Prešove, ktorá sa každoročne koná pod záštitou OIV - Medzinárodnej organizácie pre víno a vinohraníctvo so sídlom v Paríži a s účasťou zástupcu OIV. A ako sme obstáli? S hrdosťou oznamujeme, že dve z našich vín sa na 29. ročníku tejto súťaže umiestnili medzi finalistami a získali významné ocenenia.

Zlaté ocenenie pre Bergulé Mavrud & Melnik

Víno Bergulé Mavrud & Melnik si odnieslo zlatú medailu. Toto víno vyniká svojou fascinujúcou okamžitou vôňou, bohatou chuťou a komplexným charakterom, kde sa prelínajú tóny čierneho a červeného ovocia s jemným dotykom korenia. Jeho jedinečnosť a kvalita očarili medzinárodnú porotu.

Strieborná medaila pre Aplauz Chardonnay Sur Lie 2023

Aplauz Chardonnay Sur Lie 2022 získalo cenné striebro! Toto víno je známe svojou exotickou sviežou chuťou, ktorá sa harmonicky spája s náznakmi maslového a smotanového krému vďaka zreniu na jemných kvasinkách.

Vína z celého sveta súťažili v Prešove

Táto medzinárodná súťaž je top aktivitou prešovského Múzea vín. Každoročne sa koná pod záštitou OIV – Medzinárodnej organizácie pre víno a vinohraníctvo so sídlom v Paríži a osobne sa na nej zúčastňuje aj zástupca tejto organizácie. Predseda organizačného výboru súťaže a riaditeľ Múzea vín p. Dušan Hažír už 30 rokov pozýva do Prešova nielen najkvalitnejšie svetové vína ale aj medzinárodne uznávaných enológov, ktorí vína degustujú a hodnotia. A ani tohto roku nechýbal najznámejší slovenský enológ a odborný garant súťaže profesor Fedor Malík.
Tridsaťčlenná medzinárodná porota prehliadky Muvina 2024 sa stretla v krásnej historickej dvorane Evanjelického kolégia a degustovala vzorky viac ako 300 vín z Bulharska, Slovenska, Česka, Talianska, Nemecka, Maďarska, Španielska, Švajčiarska, Poľska, Srbska a Chorvátska.

Pozvánka na Prešovské vínochute 2024

Súťaž MUVINA však ešte nekončí! Po ukončení odbornej a súťažnej časti 29. ročníka MUVINA 2024 čaká všetkých milovníkov vína záverečná slávnosť, kde sa budú víťazom odovzdávať medaile a ceny! Radi by sme vás preto pozvali na „Prešovské vínochute 2024“, ktoré sa uskutočnia v Prešove 10. septembra 2024 v Parku kultúry a oddychu. V hlavnej sále PKO vás privítajú stánky s ochutnávkou a predajom vín z domácich aj zahraničných vinárstiev. Tešiť sa môžete aj na cimbalovú hudbu Prešovčan, tombolu a chutné občerstvenie k vínku.

A zlatom, striebrom či inými cenami ocenený pohár kvalitného bulharského vína si môžete kúpiť už teraz na www.vinovia.sk!

Uverejniť komentár