Vinovia

wineglass of fine red wine on black background

Každoročne si 18. augusta milovníci vína po celom svete pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Tento deň je venovaný jednej z najvýznamnejších a najuznávanejších odrôd hrozna – Pinot Noir. U nás je táto odroda známa aj ako Rulandské modré. Je symbolom elegancie, jemnosti a zároveň zložitosti, ktoré dokáže odovzdať každému poháru vína.

Oslávenec Pinot Noir – noblesa vo fľaši

Pinot Noir je odroda, ktorá sa pestuje už celé stáročia a pôvodne pochádza z francúzskeho regiónu Burgundsko. Jej jedinečnosť spočíva v schopnosti vyjadriť terroir, z ktorého pochádza. Táto vlastnosť z nej robí jednu z najnáročnejších, no zároveň najodmeňujúcich odrôd na pestovanie a na výrobu vína. Je to víno, ktoré si zaslúži zvláštnu pozornosť! A čo by mohlo byť lepším spôsobom, ako si uctiť Medzinárodný deň Pinot Noir, než pohárom tohto komplexného vína?

Náš Pinot Noir – potešenie pre vás

V našom obchode nájdete niekoľko vynikajúcich vín, ktoré obsahujú Pinot Noir. Hľadáte eleganciu a komplexnosť tejto odrody? Potom určite neprehliadnite naše Contour Pinot Noir  ktoré zaujme mäkkosťou a zaoblenosťou s výrazným ovocným akcentom. Pre tých, ktorí roznýšľajú, s kým sa Pinot Noir najlepšie priatelí, ponúkame kombináciu Francúza s Talianom Villa Melnik Pinot Noir & Sangiovese. Ochutnajte ale aj najznámejšiu endemickú bulharskú odrodu v spojení s francúzskym oslávencom Bergulé Melnik & Pinot Noir.  Obe vínka vám ponúknu harmonické partnerstvá dokonalých odrôd.

Pripite si s nami na krásu Pinot Noir

Tento rok si Medzinárodný deň Pinot Noir užite s pohárom vína, ktoré dokonale vystihuje charakter tejto výnimočnej odrody. Navštívte náš obchod ešte dnes a objavte krásu Pinot Noir,  aby ste si mohli vychutnať tento špeciálny deň v spoločnosti tých najlepších chutí.

Na zdravie! 🍷

Ak máte záujem o ďalšie informácie alebo odporúčania, neváhajte navštíviť náš Blog a pozrite si našu ponuku vín.

 

Uverejniť komentár