Obrázok Alt

Obchod

Zobrazujú sa všetky 4 výsledky

  • Bulgarian Heritage Dimyat

    Dimyat je stará odroda hrozna. Dozrieva neskoro – až keď začnú opadávať prvé jesenné listy. Víno z tejto odrody je aromatické, zvyčajne suché a harmonické. Farba je nasýtená s lesklými zelenkavými odtieňmi. Vôňa je komplexná, s akcentmi medu, pražených orechov a vanilkovej hrušky. Víno má stredne plné telo s ovocnou dochuťou a pikantným záverom. Snúbi sa s bielym mäso, grilovanými rybami a syrom, pizzou a cestovinami s morskými plodmi.

    Pridať do košíka
  • Bulgarian Heritage Mavrud

    Mavrud je jednou z najstarších a najcennejších odrôd červeného hrozna, ktoré sa v Bulharsku pestujú. Víno z Mavrudu je ťažké a husté, s hlbokou a temnou rubínovou farbou. Ohromí už aj jeho hustá vôňa po prezretých čiernych čerešniach, suchom lístí, korení a tmavej čokoláde. V chuti je plné tmavého ovocia s okrúhlymi a zrelými tanínmi. Dlhotrvajúca mäkká dochuť. Bude skvelo sprevádzať jedlá z červeného mäsa a zveriny. Chutiť vám bude aj v kombinácii s tvrdými zrelými syrmi.

    Pridať do košíka

    Bulgarian Heritage Mavrud

    8,70 
  • Bulgarian Heritage Misket

    Misket je odroda, ktorej neprekáža ani zimný chlad a preto predčí množstvo domácich i zahraničných odrôd. Hrozno samotné je síce červené, ale dáva vynikajúce biele vína. Víno je krásnej zlatej farby so zelenými odleskami. Vôňa je jemná, s tónmi poľných kvetov a akcentmi zeleného jablka. Telo je štíhle s vynikajúcou sviežosťou a jemnosťou. Odporúčame ho podávať vychladené k rybím pochúťkam a plodom mora alebo samotné.

    Pridať do košíka
  • Bulgarian Heritage Rubin

    Jednodruhový Rubin je prirodzenou súčasťou série vín s názvom Bulgarian Heritage z čisto bulharských odrôd. Odroda Rubin je mladá výlučne bulharská odroda hrozna, ktorá vznikla spojením odrôd Nebiolo a Syrah. Jej výstižný názov prirodzene vyplynul z charakteristickej tmavorubínovej farby vína s fialovými odtieňmi. Hrozno sa v jeho optimálnej zrelosti ručne oberá z jedného konkrétneho vinohradu. Vinifikuje sa pri neustálej kontrole teploty a čo najpresnejšej extrakcii a kontakte muštu s pevnými časťami hrozna. Zreje 12 mesiacov v 225-litrových sudoch z francúzskeho duba. Vo vôni nájdete bohatstvo korenia – čierne korenie a čerstvé bylinky, ale aj ovocné tóny po zrelých černiciach a čiernych čerešniach s náznakmi horkej čokolády a sladkého drievka. V chuti je veľmi plné s príjemnou kyselinkou a výraznejšími, pikantnými trieslovinami. Dlhšia a šťavnatá dochuť. Dobrý doplnok ku korenistým, pečeným červeným mäsám, steakom, skvelý so starým, tvrdým kozím syrom. Odporúčame otvoriť pol hodiny pred podávaním!

    Pridať do košíka