Showing all 3 results
-
Bulgarian Heritage Dimyat
Dimyat je stará odroda hrozna. Dozrieva neskoro – až keď začnú opadávať prvé jesenné listy. Víno z tejto odrody je aromatické, zvyčajne suché a harmonické. Farba je nasýtená s lesklými zelenkavými odtieňmi. Vôňa je komplexná, s akcentmi medu, pražených orechov a vanilkovej hrušky. Víno má stredne plné telo s ovocnou dochuťou a pikantným záverom. Snúbi sa s bielym mäso, grilovanými rybami a syrom, pizzou a cestovinami s morskými plodmi.
Pridať do košíka
Bulgarian Heritage Dimyat
8,80 €Merul Mavrud
Zlatou medailou ocenené elegantné víno zo starodávnej bulharskej odrody Mavrud pochádza z jedného z najlepších teroirov na pestovanie tejto odrody v Bulharsku. Svoju jedinečnosť odhalí okamžite hustou rubínovou farbou s odtieňmi fialovej a čuch vám ohromí atraktívna a divoká ovocná vôňa, ktorá sa bude rozvíjať vo viacerých vrstvách. Telo je silné, dobre štruktúrované s jemnými trieslovinami a suchým korenistým záverom. Táto starobylá endemická odroda je zvlášť cenená enológmi, preto je kontrola suroviny na výrobu vína mimoriadne prísna a víno má preto značný potenciál zrenia. Odporúčame kombinovať s grilovaným alebo pečeným mäsom, vynikne aj s tvrdými a zrelými syrmi. medailou ocenené elegantné víno z unikátnej endemickej bulharskej odrody Mavrud dozrievajúce v malých sudoch typu barrique. Má rubínovočervenú farbu s tehlovými odtieňmi. Vôňu tvorí viac vrstiev – nádych kože, dymu, suchého lístia, škorice so živicovými tónmi. V chuti je bohaté a komplexné s dobrou hustotou, mäkké a šťavnaté. V závere sú zrelé a sladké taníny v skvelej harmónii s vyšším obsahom alkoholu. Odporúčame kombinovať s pečeným mäskom, tvrdým syrom a vyskúšajte aj kombináciu s horkou čokoládou s minimálne 70% obsahom kakaa.
Pridať do košíkaMerul Mavrud
7,20 €Via Vinera Cabernet Sauvignon & Syrah
Víno zrelo 9 mesiacov v nových sudoch z francúzskeho duba a má tmavšiu granátovo červenú farbu a strednú viskozitu. Vôňa evokuje čerešňový džem s tónmi melasy a exotického dreva. V chuti je víno harmonické, s výraznejšími trieslovinami a kyselinkou, pripomínajúcou jostu, černice a trnkový džem. Dochuť je dlhšia a veľmi elegantná. Je dobrým doplnkom k dusenému mäsu s fazuľou saturejkou, fašírkam so zemiakovou kašou alebo k hriankam s bulharským ajvarom.
Pridať do košíka