Image Alt

Obchod

Showing all 4 results

  • Bulgarian Heritage Dimyat

    Dimyat je stará odroda hrozna. Dozrieva neskoro – až keď začnú opadávať prvé jesenné listy. Víno z tejto odrody je aromatické, zvyčajne suché a harmonické. Farba je nasýtená s lesklými zelenkavými odtieňmi. Vôňa je komplexná, s akcentmi medu, pražených orechov a vanilkovej hrušky. Víno má stredne plné telo s ovocnou dochuťou a pikantným záverom. Snúbi sa s bielym mäso, grilovanými rybami a syrom, pizzou a cestovinami s morskými plodmi.

    Pridať do košíka
  • Bulgarian Heritage Mavrud

    Mavrud je jednou z najstarších a najcennejších odrôd červeného hrozna, ktoré sa v Bulharsku pestujú. Víno z Mavrudu je ťažké a husté, s hlbokou a temnou rubínovou farbou. Ohromí už aj jeho hustá vôňa po prezretých čiernych čerešniach, suchom lístí, korení a tmavej čokoláde. V chuti je plné tmavého ovocia s okrúhlymi a zrelými tanínmi. Dlhotrvajúca mäkká dochuť. Bude skvelo sprevádzať jedlá z červeného mäsa a zveriny. Chutiť vám bude aj v kombinácii s tvrdými zrelými syrmi.

    Pridať do košíka

    Bulgarian Heritage Mavrud

    8,70 
  • Cabernet Franc 10 L

    Farba je rubínovočervená s odleskami do fialova. Vôňa je nezameniteľná – plná byliniek s korenistými tónmi. Cabernet Franc je ľahšie vínko s vyváženou chuťou, veľmi dobre štruktúrované a hodí sa preto skvelo k pečenému mäsku, hydine, ale aj k červenému mäsu a divine.

     

    Pridať do košíka
  • Castellum Cabernet Franc

    Séria Castellum, v preklade z latinčiny „strážna veža“, je prestížna séria vinárstva Via Vinera. Názov vybraný pre sériu zrejúcich vín má vyjadriť túžbu ustrážiť dlhoveké tradície a ducha bulharského vinárskeho umenia. Sú to starostlivo vyberané odrody, prísne vybrané najkvalitnejšie hrozno a výrobné postupy, ktoré najlepšie odrážajú terroir a štýl vinárstva. Castellum Cabernet Franc má sýtu tmavú farbu s rubínovými odtieňmi. Je preň typická odrodová vôňa čiernej čerešne, horkej čokolády s nádychom červeného korenia. V chuti je víno komplexné a má dobre štruktúrované telo s jemnou sviežosťou v závere. Dlhá, hladká a hrejivá dochuť. Zreje 18 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho duba. Je ideálne v kombinácii s pomaly vareným hovädzím alebo teľacím mäsom, údeninami a vyzretými syrmi.

    Pridať do košíka