Image Alt

Obchod

Showing all 8 results

  • Kaba Gayda White

    Toto víno je biela sestra veľmi obľúbeného červeného vína Kaba Gayda. Je charakteristické svojou sviežosťou, ktorú vytvára vyvážená zmes troch odrôd – Chardonnay, Muscat a Dimyat. Vynikajúce je dobre vychladené, ideálne na teplotu 10 – 12 stupňov. Je skvelým doplnkom jedál z cestovín, rýb, morských plodov a zeleniny.

    Pridať do košíka

    Kaba Gayda White

    5,30 
  • Domaine Enira

    Tmavá, plná tehlovo červená farba s vyššou viskozitou a naoranžovelým tenším okrajom. Krásna vôňa po kandizovaných čerešniach s nádychom likéru a dotykom eukalyptu a cédrového dreva. Plná a elegantná chuť s náznakom kokosu, ušľachtilá a vyvážená, sladkasté taníny prinášajú jedinečné potešenie. Víno zrelo v sudoch z francúzskeho duba 12 mesiacov. Vhodne doplní napríklad musaku so zapekaným baklažánom a ovčím syrom alebo syr Gorgonzola dulce s hruškami.
    Víno je vlajkovou loďou vinárstva Bessa Valley.

    Pridať do košíka

    Domaine Enira

    10,80 
  • Enira Reserva

    Tmavšia rubínová farba so širším tehlovým okrajom. Vo vôni a chuti nájdete čerstvo roztlačené čerešne a višne, s tónmi tmavej čokolády a dotykom sladkého drievka. Telo je veľmi plné, zaoblené s pevnou a šťavnatou kyselinou. Dlhá dochuť. Vynikajúce víno, svojou komplexnosťou pripomína vína typu Bordeaux.

    Pridať do košíka

    Enira Reserva

    19,60 
  • Enira Selection Neipperg

    Tmavá rubínová farba s tenším okrajom a strednou viskozitou. Typická odrodová vôňa lesných plodov a čučoriedok s korenistým tónom sladkého drievka a nádychom vanilky. Vôňa mokrej žuly je príjemným doplnkovým tónom. Chuť je tiež veľmi živá, plná a pripomína čerstvý čučoriedkový koláč. Dochuť je kratšia. Odporúča sa k pekinskej kačici, pečeňovým jedlám a dobre sa kombinuje aj s vyzretým čedarom alebo goudou.

    Pridať do košíka
  • Pelin White 3 L

    Pelin je jedinečné spojenie zdraviu prospešných látok kvalitného bulharského vína a liečivých účinkov byliniek z čistých bulharských hôr. Je to je aromatizované víno vyrobené špeciálnou technológiou. Za svoju špecifickú chuť a aromatické vlastnosti vďačí víno výhradne pridanej zmesi bylín, s vysokým podielom paliny. Paline vďačí tento nápoj aj za svoje meno. Zdravotné účinky vína tohto typu sú známe už od staroveku, užívajú sa na posilnenie tela, pomáhajú pri trávení, pri prechladnutí a zahlienení a pri anémii a neskôr si získalo obľubu aj ako ľahký aperitív či digestívum.

    Pridať do košíka

    Pelin White 3 L

    16,50 
  • Petit Enira

    Cuvée vo francúzském štýle z hrozna dopestovaného pod bulharským slnkom má sýtu rubínovú farbu. Vínu dominuje Merlot a spolu s ostatnými odrodami vytvára silnú a zároveň dlhotrvajúcu arómu, kde prevládajú čerešne, lesné plody a vanilka. Táto aróma sa snúbi s vyváženou a hladkou chuťou zrelého lesného ovocia a opakujúcimi sa tónmi vanilky. Jemné a mäkké triesloviny sú výsledkom starnutia vo francúzskych dubových sudoch. Komplexná a trvalá dochuť s prítomnosťou zrelého ovocia definuje toto víno ako veľmi dobrú voľbu v tejto cenovej kategórii.

    Pridať do košíka

    Petit Enira

    8,20 
  • Villa Armira Syrah Reserva

    Víno má hlbokú takmer fialovú farbu a dobrú viskozitu. Šťavnatá a zrelá vôňa sa viaže na množstvo čierneho ovocia – arónie, černice a slivky. Telo je stredné, ovocné a harmonické. V chuti je dobre štruktúrované s tónmi čiernych čerešní a s nádychom duba. Vyniknú aj pekné kyselinky a zrnito-suchý záver. Syrah je jedným z troch červených vín edície Villa Armira, dozrievajúcich pod horúcim slnkom južného Bulharska a vlahou od Egejského mora, ktorý získal striebornú medailu na medzinárodnej súťaži AWC Vienna 2019. Určite vám zachutí napríklad s grilovanou zeleninou, šalátom z čiernych olív, fety a rukoly alebo aj s čokoládovým dezertom. Bezkonkurenčný pomer kvality a ceny.

    Pridať do košíka
  • Yamantievs of Ivailovgrad Syrah Grand Reserve

    Krásna, veľmi intenzívna fialová farba. Vôňa je šťavnatá a odrodová, s množstvom čierneho ovocia, kakaa, mäty a korenia. Stredne husté až husté telo, zamatovo jemné a korenisté až do konca, s delikátnymi a vyzretými trieslovinami. Dlhá chuť s dobre zachovaným ovocím a korením. Dozrieva vo francúzskych dubových sudoch 8 až 12 mesiacov. Vynikajúco sa snúbi s mnohými kulinárskymi receptami a delikatesami ako sú jedlá z morčaciny, bravčoviny alebo jahňaciny, ale aj s divinou, barbecue špecialitami, syrmi alebo dezertmi so škoricou a čokoládou.

    Pridať do košíka