Obrázok Alt

Obchod

Showing all 3 results

  • Bulgarian Heritage Dimyat

    Dimyat je stará odroda hrozna. Dozrieva neskoro – až keď začnú opadávať prvé jesenné listy. Víno z tejto odrody je aromatické, zvyčajne suché a harmonické. Farba je nasýtená s lesklými zelenkavými odtieňmi. Vôňa je komplexná, s akcentmi medu, pražených orechov a vanilkovej hrušky. Víno má stredne plné telo s ovocnou dochuťou a pikantným záverom. Snúbi sa s bielym mäso, grilovanými rybami a syrom, pizzou a cestovinami s morskými plodmi.

    Pridať do košíka
  • Bulgarian Heritage Rubin

    Jednodruhový Rubin je prirodzenou súčasťou série vín s názvom Bulgarian Heritage z čisto bulharských odrôd. Odroda Rubin je mladá výlučne bulharská odroda hrozna, ktorá vznikla spojením odrôd Nebiolo a Syrah. Jej výstižný názov prirodzene vyplynul z charakteristickej tmavorubínovej farby vína s fialovými odtieňmi. Hrozno sa v jeho optimálnej zrelosti ručne oberá z jedného konkrétneho vinohradu. Vinifikuje sa pri neustálej kontrole teploty a čo najpresnejšej extrakcii a kontakte muštu s pevnými časťami hrozna. Zreje 12 mesiacov v 225-litrových sudoch z francúzskeho duba. Vo vôni nájdete bohatstvo korenia – čierne korenie a čerstvé bylinky, ale aj ovocné tóny po zrelých černiciach a čiernych čerešniach s náznakmi horkej čokolády a sladkého drievka. V chuti je veľmi plné s príjemnou kyselinkou a výraznejšími, pikantnými trieslovinami. Dlhšia a šťavnatá dochuť. Dobrý doplnok ku korenistým, pečeným červeným mäsám, steakom, skvelý so starým, tvrdým kozím syrom. Odporúčame otvoriť pol hodiny pred podávaním!

    Pridať do košíka
  • Cheval de Katarzyna Rubin

    Sýta fialová farba s granátovými odtieňmi a vyššou viskozitou. Vôňa mladého vína je veľmi výrazná po lesných fialkách s eleganciou dubového dreva, po roku zrenia má víno skôr ovocné tóny čerešní. Chuť je veľmi ovocná s čiernou morušou a najmä šťavou z granátového jablka, stredne plná so šťavnatou dochuťou vďaka dlhej kyselinke. Objemné telo so zamatovou jemnosťou. Cheval Rubim je skvelý predstaviteľ tejto odrody, ktorá vznikla krížením Syrahu a Nebbiola. Vhodne sprevádza mäsové a zeleninové jedlá so zapečeným slaným syrom, cestoviny alebo rizoto.

    Pridať do košíka