bulharské víno

Showing all 5 results

  • Castellum Cabernet Franc

    Séria Castellum, v preklade z latinčiny „strážna veža“, je prestížna séria vinárstva Via Vinera. Názov vybraný pre sériu zrejúcich vín má vyjadriť túžbu ustrážiť dlhoveké tradície a ducha bulharského vinárskeho umenia. Sú to starostlivo vyberané odrody, prísne vybrané najkvalitnejšie hrozno a výrobné postupy, ktoré najlepšie odrážajú terroir a štýl vinárstva. Castellum Cabernet Franc má sýtu tmavú farbu s rubínovými odtieňmi. Je preň typická odrodová vôňa čiernej čerešne, horkej čokolády s nádychom červeného korenia. V chuti je víno komplexné a má dobre štruktúrované telo s jemnou sviežosťou v závere. Dlhá, hladká a hrejivá dochuť. Zreje 18 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho duba. Je ideálne v kombinácii s pomaly vareným hovädzím alebo teľacím mäsom, údeninami a vyzretými syrmi.

    Pridať do košíka
  • Castellum Cabernet Sauvignon

    Séria Castellum, v preklade z latinčiny „strážna veža“, je prestížna séria vinárstva Via Vinera. Názov vybraný pre sériu zrejúcich vín má vyjadriť túžbu ustrážiť dlhoveké tradície a ducha bulharského vinárskeho umenia. Sú to starostlivo vyberané odrody, prísne vybrané najkvalitnejšie hrozno a výrobné postupy, ktoré najlepšie odrážajú terroir a štýl vinárstva. Castellum Cabernet Sauvignon má krásnu rubínovú farbu s tmavofialovými odtieňmi a atraktívnu vôňu tmavého bobuľového ovocia, korenia a jemných tónov moka a pečenej papriky. Charakterizuje ho viacvrstvová chuť, šťavnaté a pevné telo s dobrou rovnováhou a vynikajúcim záverom. Zreje 18 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho duba. Vhodné k pikantným mäsovým pokrmom, grilovanému mäsu a tvrdým syrom.

    Pridať do košíka
  • Castellum Syrah

    Séria Castellum, v preklade z latinčiny „strážna veža“, je prestížna séria vinárstva Via Vinera. Názov vybraný pre sériu zrejúcich vín má vyjadriť túžbu ustrážiť dlhoveké tradície a ducha bulharského vinárskeho umenia. Sú to starostlivo vyberané odrody, prísne vybrané najkvalitnejšie hrozno a výrobné postupy, ktoré najlepšie odrážajú terroir a štýl vinárstva. Castellum Syrah má plnú tmavočervenú farbu s rubínovými odtieňmi. Privíta vás komplexná vôňa s tónmi tmavého bobuľového ovocia a korenia s nádychom čerešňového likéru. Nasleduje príjemná plná chuť a dobre štruktúrované mohutné telo s jemnou sviežosťou v závere. Dlhá, teplá a príjemná dochuť. Vhodné víno v kombinácii s pomaly vareným hovädzím mäsom, údeninami a zrelými syrmi. Zreje 18 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho duba. Koncentrované víno s potenciálom zrieť vo fľaši.

    Pridať do košíka

    Castellum Syrah

    13,90 
  • Merul Mavrud

    Zlatou medailou ocenené elegantné víno zo starodávnej bulharskej odrody Mavrud pochádza z jedného z najlepších teroirov  na pestovanie tejto odrody v Bulharsku. Svoju jedinečnosť odhalí okamžite hustou rubínovou farbou s odtieňmi fialovej a čuch vám ohromí atraktívna a divoká ovocná vôňa, ktorá sa bude rozvíjať vo viacerých vrstvách. Telo je silné, dobre štruktúrované s jemnými trieslovinami a suchým korenistým záverom. Táto starobylá endemická odroda je zvlášť cenená enológmi, preto je kontrola suroviny na výrobu vína mimoriadne prísna a víno má preto značný potenciál zrenia. Odporúčame kombinovať s grilovaným alebo pečeným mäsom, vynikne aj s tvrdými a zrelými syrmi. medailou ocenené elegantné víno z unikátnej endemickej bulharskej odrody Mavrud dozrievajúce v malých sudoch typu barrique. Má rubínovočervenú farbu s tehlovými odtieňmi. Vôňu tvorí viac vrstiev – nádych kože, dymu, suchého lístia, škorice so živicovými tónmi. V chuti je bohaté a komplexné s dobrou hustotou, mäkké a šťavnaté. V závere sú zrelé a sladké taníny v skvelej harmónii s vyšším obsahom alkoholu. Odporúčame kombinovať s pečeným mäskom, tvrdým syrom a vyskúšajte aj kombináciu s horkou čokoládou s minimálne 70% obsahom kakaa.

    Pridať do košíka

    Merul Mavrud

    7,10 
  • Yamantievs of Ivailovgrad Syrah Grand Reserve

    Krásna, veľmi intenzívna fialová farba. Vôňa je šťavnatá a odrodová, s množstvom čierneho ovocia, kakaa, mäty a korenia. Stredne husté až husté telo, zamatovo jemné a korenisté až do konca, s delikátnymi a vyzretými trieslovinami. Dlhá chuť s dobre zachovaným ovocím a korením. Dozrieva vo francúzskych dubových sudoch 8 až 12 mesiacov. Vynikajúco sa snúbi s mnohými kulinárskymi receptami a delikatesami ako sú jedlá z morčaciny, bravčoviny alebo jahňaciny, ale aj s divinou, barbecue špecialitami, syrmi alebo dezertmi so škoricou a čokoládou.

    Pridať do košíka