červené suché víno

Zobrazujú sa všetky 4 výsledky

  • Bulgarian Heritage Mavrud

    Mavrud je jednou z najstarších a najcennejších odrôd červeného hrozna, ktoré sa v Bulharsku pestujú. Víno z Mavrudu je ťažké a husté, s hlbokou a temnou rubínovou farbou. Ohromí už aj jeho hustá vôňa po prezretých čiernych čerešniach, suchom lístí, korení a tmavej čokoláde. V chuti je plné tmavého ovocia s okrúhlymi a zrelými tanínmi. Dlhotrvajúca mäkká dochuť. Bude skvelo sprevádzať jedlá z červeného mäsa a zveriny. Chutiť vám bude aj v kombinácii s tvrdými zrelými syrmi.

    Pridať do košíka

    Bulgarian Heritage Mavrud

    8,70 
  • Mezzek Cabernet Sauvignon & Mavrud

    Víno je zmesou tradičnej bulharskej odrody Mavrud a svetoznámej odrody Cabernet Sauvignon a má hustú rubínovočervenú farbu. Bohatá a intenzívna aróma zanechá ľahko zemitý vnem so štipkou korenia, červeného ovocia a vône dreva. Chuť je bohatá a vynikajúco vyvážená jemnou kyslosťou a trieslovinami. Dlhý a osobitý záver. Víno sa veľmi dobre kombinuje s rizotom, červeným mäsom alebo pikantnými jedlami.

    Pridať do košíka
  • Seven grapes

    Špecifikom tohto vína je, že rôzne odrody hrozna sa pestujú v rôznych častiach viníc vinárstva Katarzyna Estate, takže chuť a vôňa týchto siedmich odrôd odráža rôzne druhy pôd a aj pomerne veľký rozsah nadmorskej výšky 120 – 160 metrov, čo tiež významne ovplyvňuje charakteristiku hrozna, ktoré sa tam dopestuje. Toto skvelé cuvée sa vyznačuje podmanivou rubínovou farbou. Výrazná je aróma zrelého červeného a čierneho ovocia, elegantného duba a suchého korenia. Telo je harmonické, objemné, bohaté na viacvrstvovú chuť a nezabudnuteľnú dochuť. Veľmi dobre sa hodí k odležaným syrom, cestovinám a pochúťkam.

    Pridať do košíka

    Seven grapes

    13,50 
  • Via Vinera Cabernet Sauvignon & Syrah

    Víno zrelo 9 mesiacov v nových sudoch z francúzskeho duba a má tmavšiu granátovo červenú farbu a strednú viskozitu. Vôňa evokuje čerešňový džem s tónmi melasy a exotického dreva. V chuti je víno harmonické, s výraznejšími trieslovinami a kyselinkou, pripomínajúcou jostu, černice a trnkový džem. Dochuť je dlhšia a veľmi elegantná. Je dobrým doplnkom k dusenému mäsu s fazuľou saturejkou, fašírkam so zemiakovou kašou alebo k hriankam s bulharským ajvarom.

    Pridať do košíka